Jag har flyttat hemifrån

Heeeeej! Kan ni fatta att jag flyttat hemifrån? Jag fick nycklarna igår till min finfina lägenhet. Det är en tvåa med badrum och balkong, plus en bred hall och en walk in closet. Jag är så glad för att den här faktiskt är MIN och att jag ska bo här. Det är så sjukt nu när jag sitter i mitt alldeles egna vardagsrum på soffan som jag kommer ha ute på balkongen så småningom. På fredag går det stora flyttlasset, men nu målas det för fullt. Jag tänkte därför visa er alla före bilder hur lägenheten ser ut. Jag har faktiskt hunnit måla en hel del så ni får se det i nästa inlägg.

Här ovan ser ni min hall som faktiskt är väldigt bred. Direkt till vänster är toaletten, andra vänster är kök och sovrum, höger är vardagsrummet. Rakt fram finns fyra skåp, det långa vänstra är ett städskåp, det högra är en walk in closet som ni kan se ett par bilder ner.

Planen för hallen är att det ska stå ett avlastningsbord direkt till vänster med färska blommor, doftljus och någon skål för mina nycklar samt plats för min dåvarande handväska. En rund spegel ska upp ovanför också. Förmodligen lär jag sätta min höga och breda spegel på väggen till vänster så att ljuset reflekteras in i hallen desto mer, för även om hallen redan har tre ljuskällor så kommer jag inte undan att platsen där avlastningsbordet ska stå kommer bli ganska mörk. Det är fint att få en inblick till vardagsrummet direkt också.

Här ser ni hallen med vy från vardagsrummet istället för från ytterdörren. I hallen kommer jag måla en grå färg med inslag av gult, så den är lite beige-grå. Självklart kommer jag inte ha kvar det här hemska golvet som löper genom hela lägenheten förutom badrummet, utan där kommer jag lägga en vit-grå parkett. Med tiden kanske jag målar ytterdörren vit på insidan också. Måste även tillägga att jag är SÅHÄR glad att posten kommer direkt in genom dörren och inte i porten eftersom jag bor högst upp…

Här har ni fortsättningen av hallen som mynnar in i ett badrum. Där inne kommer jag faktiskt inte göra särskilt mycket förutom själva inredningen eftersom det är så nyrenoverat redan. Däremot lär jag byta handstycket (heter det så?) till duschen och lite sånt. Bland annat ska jag sätta upp ett skåp under handfatet så att jag kan dölja rören. Jag lär eventuellt bara måla listerna vita, och det gäller i hela lägenheten, även de som redan är vita för att fräscha upp dem lite.

Fin detalj med marmorbrickan över toaletten! Där blir det eventuellt lite doftpinnar och sånt.

Härinne ser ni min walk in closet. Jag är så fruktansvärt glad att jag har den eftersom det kommer underlätta så mycket för mina kläder. Exakt allt kommer gå in där och jag kommer slippa ha allt i lägenheten. Tänk vad mycket plats jag får för annat!! Wow!

En liten vidare inblick. En matta kommer läggas på golvet och väggarna ska så småningom målas om, samma med luckan till skåpet. Däremot är det inte min högsta prio just nu eftersom den här ytan inte syns för någon annan än mig. Jag funderar dock på att redan nu sätta upp hyllor längst ner för skor, eller annan bra förvaring. Har ni några tips?

Här ser ni mitt vardagsrum och balkongen. Älskar att den har dubbeldörrar, så fint! Även här kommer jag ha en vit-grå parkett precis som hallen och köket. Det är nog bara sovrummet som slipper undan, där kommer jag lägga en heltäckningsmatta. Väggarna ska målas i en grå-grön ton tror jag än så länge. Den kommer förmodligen bli den ljusaste i lägenheten i jämförelse med hallen, köket och sovrummet. Härinne kommer matsal och vardagsrum kombineras. I skrivande stund har jag fått fram TV’n till höger, men jag har inte bestämt än vart saker och ting ska stå… Ska läsa på lite mer om feng shui innan jag bestämmer det.

En till överblick över vardagsrummet från balkongen.

Balkongen. Jag är glad över att kunna säga att den här balkongen är mycket större i verkligheten än den är på bild! Här ska jag först och främst göra balkongväggarna fräscha och vita igen, sen ska jag ta ut min utesoffa, ett litet bord och en rottingstol som förmodligen kommer få fungera som fåtölj-komplement till soffan inne och sen tas ut vid balkonghäng. Lite mysiga lampor och värmeljus lär få ta plats härute.

Vi har tagit oss vidare till hallen, och jag ber om ursäkt att det är så stökigt på bilden. Vi hade redan hunnit få ner hatthyllan som satt här (HEMSKT ful) och fått fram färgen till sovrummet. Här lägger jag det vit-grå golvet också, sen en långsmal matta på det. Luckorna har jag inte bestämt färg på men förmodligen blir det samma färg som i sovrummet eftersom jag inte har en dörr mellan sovrummet och köket. Där kommer det hänga en sammetsgardin istället. Köket kommer ha samma väggfärg som hallen.

Det här är vad man ser när man tittar in i mitt sovrum från hallen/köket. Där åker heltäckningsmatta in och en mörkgrå färg som kommer göra att min ljusa inredning poppar. Här kommer jag satsa på mycket kuddar, sammet och plädar. Jag vill ha ett varmt och mjukt intryck, tillsammans med mitt sminkbord som ska kännas lyxigt.

Det var tur att mamma påminde mig om att ta bilder, annars hade ni (eller vi för den delen) fått några före bilder. Dock hann vi börja måla lite, ser ni vilken fin färg? I nästa inlägg ska ni få se före och efter bilder…

Ser sååå fram emot att få det klart här. Det kommer bli fint. <3

1 reaktion på “Jag har flyttat hemifrån”

  • Malva skriver:

    Hej! Gud vad kul att du äntligen har uppdaterat bloggen. Jag undrar bara, har du köpt denna lägenhet eller får man göra om hyreslägenheter så mycket? Superfin lägenhet i alla fall. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *