A day full of celebrations and food

Jag kommer nog ha matkoma i DAGAR efter vad jag åt igår, men det var verkligen en lång och bra dag, trots att jag mår jättedåligt just nu? Jag går runt och mår illa hela tiden och jag kan inte sätta fingret på vad det är. Ibland tror jag att jag ska spy och ibland känner jag inte av det alls. Jag har till och med börjat fundera på om jag är resistent mot magsjuka men att det är detta som min kropp tar åt sig? Och tro mig, jag är INTE gravid, hela min familj verkar känna såhär just nu.

// I will probably have a food coma for DAYS after what I ate yesterday, but it was truly a good and long day, even though I feel really bad at the moment? I’ve had a nausea for days and I can’t figure out why. Sometimes I feel like I’m going sick and sometimes I don’t feel it at all. I’ve even started to wonder if I’m resistant to gastric diseases but that this is what I’m feeling instead? Believe me, I’m NOT pregnant, my whole family feels the same right now.

Hur som haver, jag hade ett långt schema jag inte kunde ställa in, och det första var lunch med Olov som fyllde 20! Vi tog oss till Riche och åt två supergoda rätter. Jag tycker verkligen om Riche, speciellt för deras über-trevliga personal.

// However, I had a long schedule that I couldn’t cancel, and the first one was lunch with Olov who turned 20! We went to Riche and ate two delicious meals. I really like Riche, especially for their staff, who’s soooo nice.

Jag åt deras egen Richeburgare på högrev med pommes och bea, Olle tog biff Rydberg. Wow! 🙂

// I at their very own Riche-burger with prime rib, chips and bearnaise. Olle took their steak Rydberg. Wow! 🙂

Såhär såg jag ut! Det är sällan jag lockar håret men jag kände mig faktiskt ganska så fin i det. Vad tycker ni?

// This is how I looked! It’s not often that I curl my hair but I really enjoyed it. What do you think?

Efter detta promenerade jag och vovven som var med till Chicdog för att äntligen köpa lite kläder till honom. Han klarade inte ens att gå från Riche till Mood för att det var så kallt så jag fick bära honom sista biten. Nu har jag köpt honom en varm jacka och ett par skor som förhoppningsvis håller köldskadorna borta, han måste bara vänja sig vid allt.

Det folk inte förstår är att små hundar BEHÖVER varma kläder för att klara sig, annars går de sönder. Sen väljer ju ägarna själva om det ska vara prinsessklänningar och rosetter, men det har faktiskt ett syfte. En stor hund med mycket päls är varmare än en liten hund med mindre päls. Makes sense, right?

Jag tycker jag lyckades hitta kläder som ändå passade hans personlighet. Inte för mycket men ändå fint. Ville som sagt bara att jackan skulle vara tjock så att han blir varm, inte för att göra narr av honom.

// After this I walked with my doggie who was with me, to Chicdog to finally buy some clothes for him. He didn’t even make it from Riche to Mood because of the cold so I had to carry him. Now that I’ve gotten him a warm jacket and a pair of shoes I’m hoping that the frostbites will leave him alone. He’s not used to it yet but it will come.

What people don’t understand is that small dogs NEEDS warm clothes to make it through. It’s the owners who chooses the princess-dresses and bows, but it actually has a purpose. A large dog with a lot of fur will be warmer than a small one with less fur. Makes sense right?

I think I bought clothes that fitted his personality. Not too much but nice. I just wanted the jacket to be thick and make him warm, not make a fool out of him.

När jag kommit hem hade jag 1,5 timme på mig att varva ner innan jag skulle iväg igen…

// When I got home I had 1,5 hour to rest before I had to go again…

Jag och Isac smakade av hela menyn på Ljunggren vilket till en början var svårt eftersom jag fortfarande mådde sådär dåligt som jag beskrev i början av inlägget. Till slut så åt vi ändå en del, även om Isac fick äta det mesta. Det var supergott och jag vet att något glas vin till detta hade suttit toppen men jag körde bil med tanke på hur jag mådde när jag åkte dit.

// I and Isac tasted the whole menu at Ljunggren which was hard for a beginning, since I felt like I described in the beginning of this post. We got to eat a lot anyways, but Isac got to eat a bit more since I wasn’t that hungry to a beginning. It was soooo good and I know that a glass of wine to this would’ve been perfect, but I drove my car there because of how I felt.

Som tur var så blev middagen bara bättre och bättre och jag mådde bättre med tidens gång. Det försvann till slut.

// Good enough the dinner got to be better and better, and so did my nausea too. It finally faded away.

Jag är (tyvärr) en riktig svennetjej som sällan testar nya smaker, så detta var verkligen intressant för mig med alla smaker jag tidigare inte var bekant med. Sushi älskar jag ju, men det här var inte bara sushi utan snarare sådant jag inte tänkt på att testa tidigare. Jag håller mig tyvärr alldeles för mycket till kött, pommes och bea på restaurang…

// I am (unfortunately) a true Swedish-girl who rarely taste new flavors, so this was very interesting to me with all of the new flavors that I wasn’t familiar with. I love sushi, but this was not only sushi, but a lot of other things too. I eat way too much beef, chips and bearnaise when I eat out…

Vid 11 någon gång var vi klara och då tog vi bilen hit där vi är nu. Nu väntar tre dagar av bara jobbjobbjobb och jag som mår illa hela tiden är inte särskilt taggad, men det är bara att göra! 🙂

// By 11 sometime we were done and I drove us back home to me where we are now. I have three days of workworkwork in front of me and I who feel sick all the time is not that fond of it, but that’s just something that has to be done… 🙂

1 reaktion på “A day full of celebrations and food”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *