Vad händer nu? Universitet, jobb & ledighet

Jag sökte till Lund i hopp om att få börja plugga direkt efter studenten. Detta för att jag visste redan innan vad jag ville bli och att jag ville börja jobba med det direkt. Varför skulle jag gå och jobba dag in och dag ut på ICA när jag redan visste liksom? Nu har jag väl insett att jag inte kommer komma in i år med tanke på att efter andra urvalet så ligger jag som 29e reserv, respektive 31 på de program jag vill studera. Vad fasiken ska jag hitta på nu egentligen? Min plan har rasat.

​Okej, så allvarligt är det inte, men tänk er att ni ställt in er på något så hårt, letat boende och extraknäck ett långt tag i en annan stad… Så blir inte flytten av? Jag väntar fortfarande på svar ifrån flera jobb nere i Helsingborg, men jag har nog insett att flytten kommer få vänta till våren eller till och med till nästa år. Planen är att söka varje år tills jag kommer in, för jag är ju hundra procent säker på att det är just kommunikation och medier jag vill hålla på med.

Som det ser ut nu är jag anställd på varannan helg, men det är ju mycket tid däremellan som går till spillo. Vad ska jag hitta på egentligen? Jag har någon intervju här och där för att kunna jobba på mer tid, men jag känner mig faktiskt ganska glad över att jag kanske inte kommer komma in trots allt på universitetet. Nu får jag tid till att skriva på boken, blogga och göra sådant som jag tycker är kul men inte har tid för när jag jobbar. Vi får helt enkelt se vad som händer nu, men jag har ju en tendens att slungas in i saker hela tiden så även om jag planerat att gå en särskild väg så hamnar jag alltid på en annan. Och då menar jag alltid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *