Frågestund och gårdagen i ett

Hej på er! Igår var en riktigt slapp dag då jag tog mig genom en hel del tvätt men också en vända till Nacka Forum för att egentligen bara köpa mig makeup wipes på Sephora. Som vanligt blev det inte bara det utan några små saker till. Jag tänkte att jag går igenom detta tillsammans med lite frågor som ni ställt som jag fortfarande inte svarat på.

Jag fick för första gången testa en så kallad sushirulle. Jag har ju såklart ätit sushi förut, men inte på det här sättet. Måste dock säga att det här inte var en hit utan att jag kommer fortsätta hålla mig till ”vanlig” sushi.

Ella frågar: Vad är det som lockar med Lund? Varför vill du inte plugga i Stockholm?

Mitt svar: Det är faktiskt ganska enkelt. Jag har känt i hela mitt liv att det är tre saker jag tänker hålla mig till. Ett, att jag ska börja plugga direkt och påbörja min karriär så snart som möjligt. Två, att jag ska hitta mig själv och en plats där jag passar in bättre. Tre, att jag tycker stockholmare för det mesta är ganska otrevliga och jag har fått en bild av att Skåne inte är riktigt likadant. Mamma är från början från Helsingborg och vi har åkt ner dit ett par gånger (vilket är supernära Lund), och då har hon romantiserat det så mycket att jag älskar det utan att knappt ha koll på vad det är. Hela min inställning är bara så positiv till Lund och jag vill verkligen ha det klassiska studentlivet tillsammans med att kunna säga efteråt att ”jag har pluggat på Lund”. Det är trots allt en riktigt fin skola, så att komma in där är definitivt något att skryta om, tycker jag. Jag är helt enkelt ganska klar med Stockholm och vill bort, liksom testa något nytt nu!

Efter den shoppingen, som jag snart kommer visa, så satte vi oss och tog en juice på Joe samtidigt som vi stylespottade. Vi satt och valde ut vilka plagg vi skulle stjäla och vilken outfit vi helst skulle ta på oss ur Volts magasin. Det är nog vår favoritsysselsättning när vi är ute och har slut på saker att prata om. Då kör vi den leken och diskuterar varför vi väljer som vi gör.

Moa frågar: Finns det något du absolut inte skulle sätta på dig, och hur skulle du beskriva din egen stil?

Mitt svar: Det är klart det finns, Söders ”kommer-dit-på-helgerna-och-leker-att-vi-är-därifrån”-stilen är något jag inte drar mig till. Förstår ni ungefär hur jag menar? Det där lite Södra Latin-iga med inställningen om att de kör över hela världen med sin extremism, och alla som inte är likadana till 110% är idioter? Hahaha, det är typ en stil jag har satt beskrivning på i den formen. Ta det med en nypa salt. Men det där med att ha tagit sin mormors kläder, sprungit runt på Beyond Retro i hopp om att se riktigt casual ut, trots att det absolut inte är så, det är den stilen jag kanske inte eftersträvar. Jag tror ni förstår vilken typ.

Min egen stil skulle jag nog säga är rätt simpel egentligen. Lite casual med slitna jeans, en enkel tröja utan tryck och något som sticker ut, gärna i form av skor. Jag är helt klart en Vans-tjej som älskar sneakers i alla dess former, men helst vita om jag får välja. Så sneakers, en skön tisha och slitna jeans är rätt jag, men jag skulle likväl kunna vara tjejig om jag ska ut på kvällen med en off shoulder-blus, utsvängda jeans (eller helst kjol!!!) och ballerinas. Rätt varierad men inte too much om man frågar mig.

På den här bilden ser ni två av mina köp för dagen. Bandanan blev verkligen ett spontanköp som följer med ner till stranden i Råå nu på onsdag, samt läppfärgen. Köpte äntligen min färg som ni ser strax under detta! Bandanan är från Zaras herravdelning.

Kajsa frågar: Skulle du kunna göra ett inlägg om vad du använder för smink?

Mitt svar: Det gör jag gärna! Då måste jag bara införskaffa mig en ny foundation först… 🙂

Slutligen köpte jag ett par sovtrosor (det bästa som finns, eller hur?!), och ÄNTLIGEN mitt efterlängtade och svårhittade läppgrejsimojs. Jag har så länge letat efter något att ha på läpparna eftersom jag egentligen har en stor Sephora-låda med säkert 100 skuggor, läppfärger och rouger, däri jag haft min favorit läppfärg. Dock har jag inte kunnat ha hela lådan med mig ut för att bättra på, utan jag har så länge letat efter en jag kan ha i väskan att bättra på med. Nu igår när jag var på Sephora hittade jag äntligen min färg som jag kan börja använda. Det här är Miso Pretty-färgen och är väldigt ljus på läpparna, vilket jag mest passar i. Tjoho vad glad jag blev!

Sanna frågar: Hej!
Jag inser att det här inlägget är gammalt men kom hit när jag googlade på Mary Kay och djurförsök. Jag ville bara påpeka att 8 av 13 executives inom Mary Kay är män. Det startades dessutom av en kvinna tillsammans med hennes son. Så att företaget skulle  ha några ”få, få, få män” stämmer inte. Det är ju i de högre positionerna som både pengarna och makten finns. Jag har dessutom väldigt svårt att se att det är de fattiga kvinnorna i Kina som faktiskt behöver arbetstillfällen som säljer Mary Kay. Det känns inte rimligt att de skulle ha det kontaktnätet som krävs för att boka in ”smink partyn”. Min mor sålde Mary Kay under ett par år för skojs skull och då var ju hon själv tvungen att hitta personer som ville vara värdar. Det känns inte så rimligt att fattiga kvinnor på landsbygden i Kina gör storkovan på att sälja smink.

Mitt svar: Det är absolut möjligt att det är män som styr det hela, men grundkonceptet är ju fortfarande att tjejer ska lyckas. Varje år har de galor där de som sålt bäst belönas med både bilar och det andra. Nere i Malmö tror jag att den är? Precis som du säger så måste man hitta och värva egna kunder, men jag tycker att det är charmen i det hela och inte att det är något negativt. Precis som med vilket annat företag som helst så är du själv tvungen att hitta din kundkrets och alla är små och non-existing till en början. När du jobbar med Mary Kay så är du din egen chef och bestämmer själv hur du vill jobba. Vissa gör det för skojs skull på fritiden medan andra kan försörja sig på det på heltid. För er som inte vet så handlar det om att man är återförsäljare av ett sminkmärke som heter Mary Kay, och märket dyrkar kvinnor och har mest kvinnor inom företaget som säljer vidare produkterna. Du är som jag skrev din egen chef och bokar in egna möten, får provision på dina värvningars försäljningar och så vidare… Jag skulle ha börjat jobba med det men kom av mig då det var annat som hände plus att skolan tog en hel del tid. Jag är lite sugen på att starta upp det till hösten beroende på vad som händer eftersom det verkar riktigt kul.

Jag har lite svårt att förstå varför det är ett problem att 8 män sitter som executives när grundmålet är kvinnor. Är det inte bara positivt att det är män som vill dyrka kvinnor? När de kämpar för samma sak så är det ju bara positivt, anser jag. Företagets grundprincip är så feministiskt att det inte är sant! ”Mary Kay Ash visade kvinnor att det går att uppnå sin fulla potential och nå framgång genom att hjälpa och lyfta varandra.” Att inspirera andra kvinnor till att alla kan, helt enkelt. Är inte det väldigt, väldigt bra? Självklart måste man ha en startsumma att själv lägga in för att köpa produkter, men precis som jag säger så gäller det samma med alla entreprenörskap. Du måste vara modig och våga satsa, oavsett hur det går. Det är inte heller alla som blir entreprenörer och kan tjäna in storkovan som du säger, men vissa kan försörja sig på det och även faktiskt kunna bli entreprenörer, men även om det är svårt att komma dit av bara sig självt. Man måste satsa stenhårt för det, men det är ju helt fair tycker jag. Det är bara de bästa som når eliten, men det är för att de kämpar stenhårt!

1 reaktion på “Frågestund och gårdagen i ett”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *