Saker otrevliga människor måste ta till sig

Hörni. Jag har tänkt på en sak. Är det inte oftare man förvånas över att någon är trevlig mot en mot hur många gånger man förvånas över att någon är otrevlig? Jag tycker det är irriterande hur man alltid kommer på sig själv med att tänka ”gud så trevlig hon var”. Man tar liksom snarare för givet att personen kommer vara otrevlig än att den kommer vara trevlig från början. Jag tänker på det ofta och har därför samlat på mig några små situationer som gör mig rent och skärt förbannad. Jag som är uppväxt med vett och etikett kan liksom inte låta bli att inte störa mig. Låt se om ni håller med mig..

Säg alltid tack. Hur svårt kan det vara att nyttja ETT ord när någon håller upp dörren, låter dig gå före på bussen, när någon ger dig något. Jag blir så otroligt irriterad på hur folk man både känner och inte känner har så svårt för att bara säga tack. Det där lilla ordet som gör så mycket. Nästa gång har man inte alls någon lust att vänta på någon eller hjälpa någon på något sätt, om man inte ens får ett tack tillbaka. Otroligt oförskämt! Skärpning!

Att bjuda in någon inför någon man inte bjuder in. Så himla otrevligt. Om ni vill bjuda in någon men inte den andra, då säger ni det till den personen när ni är själva, annars bjuder ni in båda två. Elak gest bara? Tänk er för när ni gör så små saker.

Le. Också något i Stockholmstrakterna som verkar vara otroligt svårt. Om ni inte tänker säga tack kan ni åtminstone le. Le. Le när ni säger hej och tittar någon in i ögonen, le till personen i bilen som stannat när du ska gå över gatan. Le mer generellt, inte är det väl kul med bittra människor?

Skåla gör man på ett speciellt sätt. Det här är inte något jag tar lika seriöst som de andra punkterna, men jag tycker det är viktigt att folk lär sig. När man skålar så går man genom tre steg. Ett: du plockar upp glaset och säger skål samtidigt som du möter allas blickar vid bordet. Två: du tar en klunk och tittar därefter alla in i ögonen igen. Tre: du sätter ner glaset. Det är så många som kör allt i ett och glömmer att titta in i ögonen på alla vid bordet vilket är grejen med att skåla. Att vara glad för att man har alla man har vid bordet. Kom igen, lite vett och etikett får ni ändå kunna! Samma gäller med, är det färre än åtta vid bordet, då börjar man inte äta förrän alla blivit serverade. Punkt. Svårare än så är det inte.

Vänta på varandra och var inte så stressade. Om ni sitter och äter så går man inte från bordet förrän alla ätit upp och känner sig klara. Man försöker heller inte stressa personen som äter långsammast utan låter personen äta i sin takt. Samma gäller om ni ska gå någonstans. Varför sådan stress? Vänta in varandra, det är bara trevligt och hövligt att göra så.

Var glada för varandras skull. Detta tycker många stockholmare är bland det svåraste som finns. När någon annan fått bra på ett prov kan man inte gynnas åt varandras lycka. Har någon köpt en fin väska och man är avis så säger man inte det utan ifrågasätter istället priset och hur man kan köpa något sådant dyrt – trots att personen själv hade velat ha den och gjort samma sak om den hade pengar. Var glada för varandras lycka och välgång istället!! Ge dem det!

Hälsningar,
irriterad tjej

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *