Frågestund

Vad innebär Flisan?
Det är ett smeknamn jag haft från när jag var jätteliten som jag kallas av vissa släktingar, på jobbet och av ett par kompisar! 🙂

Vad tycker du om att gå på event? Blir du inbjuden till många?
Jag tycker att event ofta är lite sisådär. Jag vet inte vad du anser att ”många” eventinbjudningar är, men jag får en hel del som jag brukar tacka nej till. Enda gången jag tackar jag är när man får ta med någon och ifall eventet verkar intressant, men jag tycker oftast att events känns ganska stela och krystade.

Varför skriver du bara I och inte hans namn?
Jag vet inte, det har bara blivit så, men det började med att jag inte ville bygga upp något på nätet med ett namn om det inte skulle leda någon vart. Nu bara har jag fortsatt skriva det. Jag känner att jag är väldigt försiktig med att just lägga upp bilder på andra i min blogg eftersom man inte vet om folk vill vara med i massa bloggar.

Vad är egentligen dina mål med bloggen?
Jag älskar att blogga och gör det för att jag tycker det är roligt. Självklart är det kul när läsarsiffrorna ökar och det är nog något jag omedvetet strävar efter, men att få ta bilder och skriva av mig då och då är något jag verkligen gillar som jag skulle kunna tänka mig jobba med. Däremot har jag ju därför accepterat att man bara inte ”blir” en bloggerska utan att man måste lägga ner en hel del tid och vara på ett sätt som är intressant vilket jag inte har någon aning om ifall jag har, men jag har ju lite drömmar om att starta en egen bloggportal som har allt det jag ansett att andra portaler inte riktigt haft under den tiden jag bloggat. Så, just nu satsar jag nog mer på att ha bloggen som en merit när jag söker jobb som har med ämnet att göra, men om bloggen skulle växa vore det bara roligt för att det är så förbaskat kul!

Vart skulle du kunna tänka dig bo om det inte var i Stockholm?
I Sverige skulle jag kunna tänka mig att flytta till en annan storstad neråt i landet, men jag skulle gärna vilja bo i Smögen eller på Gotland om somrarna, eller någon liknande plats, men mer som sommarställe. Utomlands är jag väldigt sugen på att testa New York först och främst, men kanske Paris och fortsätta min frans, det vore riktigt häftigt!

Går du ut mycket?
Nja, jag är mer av en ”periodare” vad gäller det. Jag har vissa perioder då jag inte går ut alls och andra perioder då jag tycker det är desto mer kul. Jag tycker dock inte att det är lika kul att gå ut och festa på klubbar alla gånger utan föredrar oftast att sitta på någon bar/restaurang och äta chark/ostbricka och dricka vin och drinkar tills man antingen går hem eller går ut. Uppskattar ju att inte vakna bakis för mycket haha…

Finns det något drinkställe du rekommenderar? Jag har precis fyllt 18 och börjat dejta en kille som är 20…
Men åh! Jag älskar att svara på era dejtingfrågor! Jag har ju i princip självutnämnt mig till dejtmaster hahaha. Jag skulle säga att eftersom han är lite äldre än du och har varit ute ett antal gånger fler än du (förmodligen) så kommer han säkert in på andra ställen än du, så då skulle jag inte rekommendera små barer eller enkla ställen som Brillo dit ALLA går. Ta ett ställe som är lite under ytan, det är populärt men ingenting folk i er ålder pratar om. Ta med honom till Riche kanske? Väldigt intressanta människor och väldigt god mat. Sturehofs uteservering är också väldigt mysig men jag vet inte om det kanske är en lite högre åldersgräns där på kvällarna? Jag har inte haft problem med att komma in där i alla fall, men se till att kolla det innan så ni inte står där och du inte kan komma in…

Annars finns det en hel del mysiga bakgator att sätta sig på. Teatergrillen kanske? Hur ofta pratas det om det stället förutom i typ poddar av medelåldersmänniskor? Bra klass på ställen och inte så hetsig stämning. Just det tycker jag själv är viktigt om man ska gå på en date med någon. Man vill ju kunna sitta ner och prata ostört men ändå att det inte ska vara stelt. Annars kan ni testa Guldbaren på Nobis? Det finns ju massor av ställen!

Finns det någon del av din kropp du är missnöjd över?
Det är väl självklart, jag tror alla har det. Jag gillar dock det mesta med min kropp faktiskt, förutom rumpan och min haka. Rumpan bryr jag mig inte jättemycket om men hakan är så tråkigt för det var en kille jag hängde med och var måttligt intresserad av när jag var omkring 8an-9an och han sa att den var stor, stod ut eller något. Jag hade aldrig ens tänkt på det själv och tycker det inte egentligen, men efter att han sa det har jag aldrig velat le på bilder och titta åt sidan, då tar jag gärna bort de bilderna där jag råkar göra det, eller sätter handen för. Det är så sjukt vad killar kan sätta i huvudet på en.

Har du något tips till mig som är 13 år och går högstadiet? Det är ju rätt jobbigt att ta sig igenom det…
Men åh gulle du. Jag tyckte högstadiet var pain in the ass och nog bland det värsta jag tagit mig igenom i livet. Just där och då är alla i en fas där de mer än allt annat försöker hitta sig själva, där man vill imponera på polarna och på ”brudarna”, ha så många kompisar som möjligt och helt enkelt vara tuffast. Man experimenterar både med sin personlighet och sitt utseende. Där och då trodde jag att jag var den enda som var annorlunda, med panikångest, som tänkte på det sättet jag gjorde, men i efterhand när jag pratat med många från den skolan jag gick så verkar det som att de flesta kände likadant. Att de flesta inte alls trivdes särskilt bra utan att de mådde dåligt just i det där sökandet, att de fick en hel del skit från polarna och så vidare.

Mitt tips till dig skulle vara att ”be the bigger person”. VÅGA säga ifrån när de andra är elaka och säger taskiga saker. Ifrågasätt ”vad är det du egentligen säger?!” för ingen i den åldern förväntar sig att någon ska säga emot. Då kommer de förmodligen skämmas och inte säga det till någon annan när du är med, kanske lär de sig helt och ni får en mysigare stämning i klassen. För guds skull, stå upp för dina kompisar, om något är fel, SÄG det. Låt inte killarna köra över tjejerna som det var i min skola. Bara var stark och inse att högstadiet inte är hela livet utan bar en transportsträcka till det riktiga livet som faktiskt betyder något..

Har du någon drink att rekommendera?
Jag dricker mycket fruktdrinkar som strawberry daquiri typ eftersom man verkligen får känna jordgubbarna då och inte ”jordgubbsvodka” typ om ni fattar. Om ni sett mina drinkar på massor av bilder så vet ni att jag mixar bären själv. Men om ni inte gör dem hemma så skulle jag ta en just strawberry daquiri eller en Tom Collins baserad på fläderlikör som jag tar relativt ofta numera. Det är inte en fruktdrink som jag beskrev ovan utan mer bara flädersmak.

Finns det något vi inte vet om dig?
Jag är jätte-mörkrädd. Jag känner att mitt hus inte har så mycket energier, men ibland känner man sig bevakad i ett särskilt rum som jag gärna undviker att gå in i ensam. Då tar jag med mig hunden eller någon i huset, annars bara undviker jag det. Lite löjligt kanske, men jag tycker det är superjobbigt. På vissa ställen kan jag inte sova just för att jag känner mig bevakad och på andra känner jag mig helt lugn, typ som i mitt rum 99% av gångerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *