Tjejer måste börja backa varandra och sluta skitsnacka

Det pratas om girlpower och har alltid gjort, men framförallt nu. Jag tycker dock inte att det är något som verkligen existerar. Om det är något som finns så är det boypower. Grabbar som backar varandra när andra går på deras polare. När det är en tjej som får något på sig eller liknande så står tjejkompisarna bara bredvid och tittar på. Jag vet verkligen inte många tjejer som vågar stå upp för varandra – och det tycker jag är så himla tråkigt.

Varför blir det så egentligen? Är det för tjejer är rädda för att någon ska gå på dem så att det är bättre att personen går på dess kompis? Är det för att tjejer inte tänker på det? Varför i hela friden hjälper inte tjejer varandra?! Jag blir super frustrerad. Vad ska man göra åt saken? Hur ska man få tjejer att börja ställa upp för varandra.

Jag pratar främst om exempel som ifall någon snackar skit med mig om min kompis. Då är det mitt ansvar att säga ifrån och backa kompisen som inte är där och kan försvara sig. Vad är jag för människa om jag håller med och pratar dåligt bakom ryggen på min kompis som jag står nära? Ett annat exempel är när man typ är på en fest och någon, tjej som kille, går fram till ens kompis och snackar, det är då man har som ansvar att backa sin kompis och gå emot den som kränker. DET ÄR DITT ANSVAR SOM KOMPIS. Vad är du för kompis annars om du inte ställer upp när det väl behövs. Det är en sådan liten ansträngning. Kom igen.

Sen tycker jag att snacka skit – det gör man. Alla. Hur mycket vissa än säger att de ”hatar skitsnackare” så gör de det själv. Det ligger i människans natur att prata ut ibland, men det handlar om att göra det på rätt sätt. Alla är arga och irriterade ibland, liksom behöver prata av sig, men kanske får man välja sina personer att prata med och om. På vilket sätt pratar du egentligen? Man kanske inte behöver säga att ”man hatar den där jävla skitungen” utan kan säga att ”hon irriterade mig otroligt mycket idag”, sen tycker jag inte att man är berättigad att klaga och snacka skit om man inte planerar att göra något åt det sen. Ibland behöver man bara lite stöd från någon att ifrågasätta hur man ska göra i samband med sin aggression. Kanske kommer man fram till att det inte är värt att ta upp det då men ens kompis kanske hjälper en att lugna ner sig och släppa det.

Förstår ni skillnaden? Försök tänka på det hörni. Hur skulle ni själva tycka att det var jobbigt att folk pratade om er bakom era ryggar? Gör det på ett schysstare sätt, jag tror själv att man mår bättre av det själv. Jag har gjort det sen jag började snacka på ett ”snällare sätt” om ni fattar hur jag menar. Puss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *