Jag vill plugga universitet direkt efter studenten

Hörni, när jag promenerade hem nu insåg jag att – shit, ansökningarna till universitet öppnar idag. Jag känner mig rätt säker på vad det är jag ska söka, men det blir plötsligt så på riktigt. Jag är vuxen nu liksom, ska välja vad jag vill göra för resten av min framtid.

Jag är inte hundra på att jag in the end of the day börjar plugga direkt, men planen är att söka nu, komma in (förhoppningsvis) och sen hoppas på det bästa. Kommer jag in så testar jag och ser om linjen jag kommit in på var min grej. Är det det men att jag känner ”inte nu” så pausar jag, men då har jag ju redan kommit in vilket är grymt! Annars väntar jag och söker igen tills jag kommer in och kan bestämma vad jag vill göra då, men om jag inte kommer in så känner jag inte att det vore hela världen eftersom det finns mycket annat att göra då som att spara massor av pengar istället and so on.

Jag tänkte där jag gick på om jag borde berätta vad det är jag sökt men jag kan berätta att jag sökt ett tekniskt basår på KTH och Lund (dessa är dock mina sista val just nu för att jag börjar tveka på om jag ska göra något inom detta ämne), men jag har också sökt kandidater inom kommunikation, journalistik och marknadsföring med det sistnämnda som störst prio, men gärna med lite av allt i samma linje då jag verkligen intresseras av kommunikation och medier av alla dess typer. Vilka skolor jag sökt där väntar jag med att berätta nu och tar senare när det i så fall närmar sig.

Planen för dagen är att jag precis skickat in mina första, 7 val och sparat dem på antagnings hemsidan, men jag ska gå igenom detta ytterligare och läsa om linjerna hundra gånger till innan jag bestämmer mig för vilken ordning det blir och vilka program jag kommer söka. Det är av den anledningen jag inte riktigt vill avslöja exakt vad det är jag kommer söka i slutänden för att detta kommer ändras hundratusen gånger innan jag slänger iväg det slutliga beskedet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *