Defend kvinnor

Jag är verkligen inte insatt men gud vad irriterad jag blir över faktumet att dagen över huvud taget existerar. Vad har den för nytta? Funkar den? Jag kanske är väldigt praktiskt lagd men jag tänker den precis som alla andra konstiga dagar som fettisdagen, kanelbullens dag, kladdkakans dag, tomatsåsens dag, v8-motorns dag (ja det finns seriöst en sån).

Visst, jag ser en hel del bilder i mitt instagram-flöde, så dagen blir helt klart uppmärksammad, men jag personligen har inte suttit och tänkt på hur bra jag är för att jag är kvinna, eller hur jag nu ska säga det. Jag står ju fast vid det faktum att jag inte är ”bra för att jag är kvinna” eller för att jag är man eller så, det gör mig bara irriterad. Det här med hinder har nog somliga men jag har alltid haft ett så pass bra självförtroende att jag tror rätt högt om mig själv. Kanske är det därför jag inte ser att andra mår dåligt för att de är födda till det här könet. God knows.

Ibland önskar jag att jag kunde förstå, typ som idag. Jag vill verkligen förstå hur folk känner, för jag har inte varit i en bransch ännu där lönerna är högre för männen än för kvinnorna och jag har i hela mitt liv blivit väldigt jämställt behandlad. Det är ju därför jag inte ser det som ett problem, för att för MIG är det inget problem. Det här innebär ju inte att problemet försvinner för alla andra?! Försöker faktiskt sätta mig in i detta ikväll. Att förstå.

Ni får jättegärna dela era erfarenheter som ni anser att jag bör veta om, och om ni själva är insatta i vad den internationella kvinnodagen har för betydelse – berätta det! Lär mig förstå!

4 reaktioner på “Defend kvinnor”

 • Agnes skriver:

  Så fattigdom och svält är inget problem i världen heller pga det drabbar inte mig.

  • Alicia Blomqvist skriver:

   Jag är på samma sida som du, det är exakt det jag skrev. Läs en gång till så märker du nog att du missuppfattat!

 • Ellen skriver:

  Har varit i din sits! Förstod inte meningen med feminism, för jag hade alltid upplevt samhället som jämställt. Men sen insåg jag dels att det inte spelar någon roll hur JAG upplever samhället. Som tidigare kommentar tog upp; fattigdom är ett existerande problem trots att du och jag aldrig upplevt det. Sen insåg jag också att samhället inte är jämställt för mig heller. Mina killkompisar kommer aldrig behöva gå med nycklarna knutna i handen och en vän i telefon på väg hem, de kommer med största sannolikhet aldrig bli utsatta för sexualbrott eller sexualiserade mot sin vilja. De kommer få sina röster hörda över mina, något vi kvinnor knappt kommer märka av eftersom vi är så vana vid det. Sök upp anledningar till varför feminism behövs, ofta hjälper det att t.ex. se riktig statistik på löneskillnader och antal sexualbrott för att förstå allvaret i situationen. Hoppas det hjälper och att du inser varför feminism behövs, för det gör den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *