Lägenhetsdetaljer

Alltså hörni, jag går ju och längtar och hoppas varje dag att jag ska få flytta hemifrån snart… I och med det här tänkandet uppkommer också därför drömmar om vad jag vill ska finnas i den lägenheten den dagen. Jag vill förmodligen ha en ljus lägenhet som verkligen inte har så mycket småkrafs liggandes här och var eftersom jag lätt tycker det kan se stökigt ut. Sparsamt dekorerat hem som är trendigt men ändå varmt och mjukt med mysig belysning på kvällarna till exempel. Här är därför några av de små dröm-inredningsdetaljerna jag vill trycka in och planlösningsdrömmarna…!

Den omtalade Prada-tavlan. Ju större desto bättre så helst får den ta upp en stor del av förmodligen hallen om jag får välja. Jag skulle vilja ha en stor öppen hall med två väggar (och ytterdörrsväggen så klart) så att man ser in till en stor öppen planlösning. På ena sidan vill jag ha en stor spegel och på andra sidan vill jag ha den där spegeln exempelvis, men pilen in mot vardagsrummet så klart. Ni har förmodligen sett tavlan i Van der Woodsen’s hem i Gossip Girl, det var i alla fall där jag själv såg den först..

Tillsammans med Prada-tavlan vill jag ha en del stora mode-varuhus’s böcker ligga i en hög någonstans, eventuellt i hallen men lika stor chans att de får sitta i en bookshelf eller på vardagsrumsbordet. De får gärna synas i alla fall för jag gillar verkligen mode-detaljerna som får hemmet att likna något mer än det faktiskt är om man nu kan säga så haha! Trots detta velar jag däremot ifall jag ska ha kvar klädstången som jag har i mitt rum just nu. Jag har lärt mig att det ser väldigt smutsigt ut, så förmodligen kommer jag köra på lådor och liknande istället framöver.

Såhär skulle ett ultimat vardagsrum för mig se ut. Titta på väggarna, egentligen är de rätt mörka, men de får ändå inte stämningen i rummet att kännas mörk utan snarare tvärtom. Soffan som är ljust grå tillsammans med den lurviga ljusa mattan får rummet att lysa upp och det är ju så himla snyggt. ÄLSKAR kuddarna också, håller ni inte med? Apropå kuddar…

Här är några exempel på kuddar jag kan tänka mig att ha i soffan.. Tycker nog mest om den andra från vänster i blandning med den sista. Gillar att de båda är lite lantliga och inte sådär klarvita, utan båda har det där varma och countryside-aktiga i sig. Snyggt!

Nu vet jag tyvärr inte än ifall det kommer handla om silver- eller gulddetaljer, men något jag vet är att det ska finnas en retro espressomaskin och mina favoritmuggar från Ernst som jag tycker är så stilrena att jag blir tokig. Så klart kommer det handla om lite mer efterforskning vad gäller att köpa kaffemuggar, men dessa ligger helt klart på toppen av önskeberget just nu tillsammans med vattenglasen som passar ihop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *