Mina bästa tips för ett gott sparande

Okej, på senaste tiden kanske inte jag varit den stora spararen som jag varit förr men inköp av ny väska, hotellvistelser och annan lyx som man kanske inte ger sig själv varje dag, men jag har ändå hyfsad koll på vad jag gjorde förr för att spara, för då var jag riktigt bra på det! Här kommer mina ultimata tips:
♡ Många kanske ställer sig frågan ”hur ser min lön ut” och ”hur tjänar jag mer”, men svaret är inte att försöka hitta ännu fler inkomster, utan att se över sina utgifter. När du står och väntar på bussen och har Pressbyrån bredvid – då är du inte alltid sugen på den där chokladen eller varmkorven som du kanske tror. Så fort du står där med den i handen kanske du känner att, nja, så värt det var det kanske inte, så hungrig var jag kanske inte. Tänk om du skulle dra in på all choklad och all småmat som man köper istället för att storhandla någon gång i månaden och spara in småsummorna. Man vinner mycket pengar på det i det långa loppet!
♡ Ta dig tiden att utnyttja hemsidor som Prisjakt där du kan jämföra priser på olika produkter. Visst, man kan absolut lära sig vilken mataffär som generellt har billigast produkter, men de större köpen som för mig nu snart till exempel – en kamera. Jag kollar då vart jag kan köpa kameran billigast någonstans för att spara ett par hundralappar.
♡ Planera maten vecka för vecka. Jag vet att ni är många som kanske inte flyttat hemifrån än, men om ni gjort det och planerar veckans mattillfällen och köper mat en gång i veckan så kommer ni spara inte bara pengar utan även tid. Då blir det inte ”fan, jag pallar inte laga mat, vi köper pizza istället”, utan man äter den mat som finns hemköpt. Grymt ju.
♡ Tänk ett steg till. Behöver du verkligen den där saken just nu? Hur mycket kommer du använda den? Är det livsnödvändigt just nu när du försöker spara pengar? Oftast är det ju inte det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *