Frågor och svar: Min vovve

1. Vilken pälsvård behöver din hund? Fäller den mycket?
Han fäller något fruktansvärt, så han behöver egentligen borstas oftare än vi borstar honom tyvärr…

2. Vilka aktiviteter gillar din hund?
Han älskar att jaga bollar och andra föremål som också går under namnet ”bollen”. Det är allt från pinnar, bollar och pipleksaker. Alla är ”bollen”.

3. Hur är din hunds hälsa?
Han är otroligt bra på att rengöra sig själv, så han luktar aldrig våthund, vilket är så skönt för den stanken är nog den värsta som finns. Han sköter helt enkelt sig själv till största del.

4. Vaktar din hund dig eller saker?
Nja, han varnar typ när det kommer folk.

5. Hur är din hund att träna med?
Omöjlig. När man är ute och går vill han alltid gå först och vara snabbast, men så fort man börjar springa när man tagit med honom ut på springtur så tycker han inte att det är kul eftersom man springer före honom. Tävlingsinriktad helt enkelt!

6. Hur är din hund mot människor?
Han älskar allt och alla, så otroligt icke-fördomsfull och alltid glad.

7. Hur är din hund mot andra hundar?
Beror på, han sätter på de flesta hahaha, annars kan han ibland inte bry sig. Han är ganska oförutsägbar på den fronten.

8. Vad tycker din hund om skötsel?
Han HATAR att duscha, HATAR att klippa klorna och HATAR att bli borstad. Det är det värsta han vet, och vi ska inte ens snacka om att borsta tänderna…

9. Är din hund kelig?
Då och då när man minst anar det, men jag tror nog han har lite storlekskomplex för han tror nog att han är mycket större än han är och därför mycket tuffare och manligare. Inte liten, söt och kramgo. Ibland däremot sträcker han sig upp mot en för att man ska lyfta upp honom och då blir man alltid lika förvånad.

10. Håller din hund sig nära dig när ni är ute och har ni bra inkallning?
Beror på hur promenaden påbörjas. Om man inte har pli på honom när man går ut genom dörren så lyder han inte förrän i slutet på promenaden, men är man hård från början så är han superlydig och duktig. Han går oftast bredvid mig och håller sig till ”fot”.

11. Skäller din hund mycket?
När folk kommer, jag tyvärr…

12. Är din hund rädd för något; i så fall vad?
Att duscha typ hahah… Annars är han nog inte på riktigt rädd för något annat än dammsugaren.

13. Vilka fem ord skulle du använda för att beskriva din hund?
Energisk, glad, tokig, übersöt och envis.

14. Tycker du att din ras verkar ha några särdrag jämfört med andra raser?
Han är mycket smartare än andra hundar, han kan väldigt många svenska ord och fattar vad de menar, dessutom väldigt smart i vardagen. Han fattar när bollen man kastat åker någonstans där han måste vara försiktig och allmänt duktig. Fantastisk hund.

15. Vad var lättast att lära din hund och vad var svårast (som ni kanske inte har lyckats med än)?
Lättast var att få honom att hämta bollen efter att man kastat den, svårast är att få honom och sluta skälla när det kommer folk..

16. Var rasen som du trodde innan du skaffade den?
Jag hade inga som helst förväntningar, men jag trodde nog att han inte skulle vara så smart som han är. Jag visste ju inte så mycket om hundar då, men jag inser nu att han står ut ur mängden efter de 5 (?) åren vi haft honom.

17. Hur länge kan din hund vara ensam?
Han tycker inte om att vara ensam egentligen, men han klarar sig väldigt länge. Han är väldigt lätt att ha och göra med och är så himla snäll.

18. Har din hund mycket jaktinstinkt?
Nja, då och då, när han är på humör. Dock skulle han aldrig jaga något annat än bollar.

19. Vilka egenskaper tycker du att en ägare till din ras bör besitta?
Energi helt klart. Den här hunden passar in i vår familj för att alla har ADHD, inklusive han själv, haha! Annars bara humor, för Zac är väldigt rolig att ha och göra med. Annars måste man kanske vara beredd på att prata med många människor, eventuellt många hundägare eftersom alla vill stanna och klappa och prata om honom ”för att han är så söt och unik”.

20. Kommer nästa hund bli av samma ras?
Nej, eftersom Zac är en dvärg så är det nog svårt att få en till som ser ut som han. Jag är desto mer sugen på en mops, malteser eller fransk bulldog.. 🙂 Liten hund blir det i alla fall med andra ord!

Följ Zac på insta! Han går under @dogzach!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *