Musiktips

Hej Alicia! Kan inte du tipsa om lite bra album som du gillar? Älskar din blogg!

Självklart, musik är ju helt min grej, inte för att jag tänkt självutnämna mig som expert eller något. Jag menar mer på att min musiksmak är otroligt bred. Om ni är sugna på att kika på egen hand så hittar ni min Spotify under min mammas namn men kika gärna på mina listor som heter vad de innehåller för låtar: JL’s lounge, Old School Rap, Zova och Snowrider. Lyssnar inte så mycket på just album utan väldigt spridda skurar, men de här ärr helt klart mina favorit-album.

Frank Ocean – Blonde // Många låtar i det här albumet tycker jag är jätte svåra och till en början använde jag albumet som pluggmusik för att jag inte riktigt lyssnade men ville få bort omgivningen typ. Nu i efterhand, efter att ha gett det massor av chanser så älskar jag nu låtar som Pink + WhiteGodspeed, White Ferrari och Nikes. Börja med dem kanske då de är lite lättare än de andra, men de är riktigt sköna låtar att ha i bakgrunden hemma rullandes typ.

The Weeknd – Starboy // Lite lättare än Frank Oceans album men tycker ändå att de sträcker sig åt samma håll, det där lounge-aktiga härliga att ha i bakgrunden. Skillnaden mellan dem vill jag säga är att det här går på ett helt annat sätt att dansa till. Typ sjunga med till hemma och börja en bra dag till. Mina favoriter är många men några av dem är nog I Feel It Coming, Secrets, Rockin’ och Sidewalks. En poppig grabb helt enkelt.

Johnossi – Blood Jungle // Minns ni What’s The Point? Om ni lyssnade på den låten skulle den nog dyka upp i minnet i alla fall för den var en av Sveriges topphittar för några år sedan. Då stod jag på Mosebacke och kollade när de spelade, superfascinerad. Dock, som den duo de är gick trummisen Oscar in i någon form av utmattningssjukdom så de tog en liten pause, men nu är de på g på riktigt igen och skillnaden denna gång är att producenten egentligen är en hip hop-producent vilket gör att deras ljud aningen förändras men verkligen blir coolt då man fortfarande hör att de är dem. Vet inte riktigt vilken genre jag vill använda men rock lär det väl vara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *