UPDATE: beväpnade mannen i min skola

Hej hörni, jag skrev ett inlägg för några dagar sen om att det var en beväpnad man i min skola, om ni missat detta kan ni läsa om det HÄR. Kortfattat sprang det i alla fall in en man i skolan med vapen, tydligen två stycken när poliserna letade efter, och vi elever ombads att inte gå ut ur vårt klassrum utan stanna därinne och ha lektion.

Jag tänkte ge er en liten update på vad som har hänt för det är många runt omkring mig som har frågat om detta. Så.. vad har då hänt egentligen? Vad var anledningen?

Vänta nu här. Tror ni höll på att glömma vilken skola det var jag gick i. Juste. Bromma gymnasium. Skolan vars rykte gått i stöpet efter att en viss rektor med kompanjoner tog över helt och hållet (kan även meddela att en av rektorerna lyckades lägga ner en annan gymnasieskola. Gissa varför?). Okej, jag kanske inte ska vara  negativ, men Bromma gymnasium påvisar gång på gång att det är något som inte stämmer rätt till, för.. Tror ni att vi fått veta något? Nej självklart inte.

Det tråkiga med vår skola är att man inte blir förvånad. En liten uns hopp hade man om att få veta vad som egentligen har hänt och varför den där mannen varit inne i vår skola beväpnad. Jag anser att de är skyldiga att låta oss veta eftersom det är vi som ska vara på skolan. Detta tar olika mycket på olika människor och vissa kanske har ett annat bagage än någon annan vilket gör att detta river upp minnen från krig och andra traumatiska upplevelser. VARFÖR gör inte skolan något? Sätt upp en krisgrupp för att visa att ni finns här för oss – för hur svårt kan det vara?

Bromma, ni är skyldiga att berätta för oss vad som hänt. Nu hände det inget och allt var bra, men vi vet inte vad som hade hänt om polisen inte hade kommit tidigare? Det vet inte vi? Vi har rätten att få veta ifall vi ska vara oroliga eller ifall det bara hade med en särskild person att göra så att inte alla tusen elever ska behöva oroa sig. Och i så fall, vad har hänt med den personen? Har ni erbjudit personen hjälp?

Jag blir så irriterad, för det är bara gång på gång på gång som Bromma gymnasium gör små steg i fel riktning. A-weckan är ju bara ett exempel ut ur många. Det ska bort. Forum ska bort. Alla de traditioner som är bundna till skolan och underhållning som gör att nya elever söker sig dit ska bort helt enkelt. Simple as that. Det känns nästan komiskt att Brommas ledning inte reagerat över det här än. Bromma gymnasium är bara ytterligare en gymnasieskola? En kommunal gymnasieskola som erbjuder samma utbildning som alla andra Stockholms kommunala gymnasieskolor. Vad är det som gör att folk söker sig till Bromma? Allt omkring som är ROLIGT. Skolgången ska ju vara rolig? Det skulle inte ens förvåna mig längre om de förbjöd studentlunch, bal och allt vad det kan vara som inte tillhör Bromma utan faktiskt Sveriges traditioner.

Ber om ursäkt, blir så upprörd av att tänka på det här, men hoppas det svarade på era frågor ni haft angående händelsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *