Beväpnad man på Bromma gymnasium

Tänkte att jag skulle skriva om något jag vanligtvis inte tar upp, för jag är inget nyhetsankare, och heller är jag ingen journalist. Dock berörde det som hände i skolan både mig och de omkring mig.

Jag satt på lektion när en klasskamrat från ingenstans utbrister att det är någon i skolan som är beväpnad – just nu. Kedjereaktioner av rädsla går igång och folk börjar jaga upp varandra efter alla dokumentärer de lyssnat på med hemska styckmord och liknande. Påminnelsen om vad som hände i Trollhättan med mannen som klätt ut sig till Darth Wader är det som får mitt hjärta att börjar pumpa i en adrenalin-nivå.

Läraren däremot väntar till hon kan göra sig hörd genom vimlet och säger då: ”Jag vet redan detta, men jag har fått order om att vi ska stanna i klassrummet tills vi får mer information”. Som om inte detta är bensinen på elden. Det är svårt att fokusera resten av lektionen och notiser ploppar upp i allas telefoner – dels från Aftonbladet som nått till Bromma gymnasium, men också från föräldrar som är oroliga. Även jag slänger iväg ett sms till mina föräldrar och berättar vad som händer. ”Hoppa in i bilen och åk hem så fort du får så kommer jag också hem”, skrev mamma till mig.

Det är ju ganska lätt att jaga upp sig själv, men i väntan på information så fick vi ingen mer. Ingen visste något förutom att den stora andelen polisbilar som var utanför skolan hade åkt och förmodligen tagit mannen med sig. Det enda vi vet är det Aftonbladet och Expressen har skrivit HÄR. Jag likt de flesta andra vill bara veta vad han hade i skolan att göra, om vi ska vara rädda att han kommer komma tillbaka, om det bara var en person han var efter eller om det handlade om ett terrordåd där vem som helst på fel plats vid fel tillfälle kan dö… Visst, tankarna är kanske lite väl oroliga, men det här har hänt. Mannen som var i 20-års åldern anträffades med ett kolsyrevapen och ett vapen som inte var av kolsyre-typ. Vad för annan typ det var har vi inte heller fått reda på.

Om inte rektorerna går ut med ett mail till skolan och berättar varför den här mannen var i vår skola så kommer jag att bli uppriktigt arg. Att vi elever som går på skolan inte ska veta om detta kan hända igen och om man själv ska vara rädd att åka till skolan. Det är bara sjukt egentligen. Jag har jätte tur idag som har studiedag och ska jobba istället för att åka till skolan, men man vill ju veta om det är säkert att vara där innan man tar sig dit nästa gång.

1 reaktion på “Beväpnad man på Bromma gymnasium”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *