Jag sökte om att få göra värnplikt

GMU, grundutbildning, värnplikt, lumpen. Finns en del olika ord att kalla den utbildning som jag sökte härom veckan. Satt där en stund med det där formuläret och funderade på att ljuga om att jag inte har någon diagnos. Jag har hört massor av rykten att personer med ADHD inte blir accepterade, men är det verkligen så lätt att bara ta ner någon? Fick i alla fall det förväntade svaret och min ansökan blev avslagen. Skrev ett mail och frågade hur det funkar med ADHD och tydligen avslår de ALLA ansökningar på personer med ADHD, det spelar ingen roll what so ever. Visst, på ett sätt kan jag förstå, men på ett annat inte alls för fem öre.

En del av mig vill verkligen höra av mig och fråga om jag inte kan få en chans ändå, andra sidan ber mig bara ge upp för vad fasen ska de med mig till. Dock fattar jag faktiskt inte varför de villkorslöst avslår ALLA med diagnos. Om det är någon som skulle offra sig själv och kämpa till slutet så är det en person med redig ADHD. En annan faktor dessutom är ju att du är inte dum i huvudet för att du har en diagnos. Du kan vara exakt lika funktionell som någon utan diagnos, så det gör mig frustrerad hur man bara generaliserar att alla med diagnos inte ska få göra värnplikt. Jag vill ju verkligen det.

Nu är det i alla fall som det är. Får se om jag sätter mig och skriver ihop ett mail ändå, för det är ändå något jag verkligen vill. Varför är frågan många ställer mig när jag tar upp det, men svaret är så enkelt. Det handlar om att jag vill växa i mig själv. Känna att smågnället i vardagen är ingenting mot hur det skulle kunna vara. Hur lycklig är man egentligen inte? Man uppmärksammar det i alla fall inte och det stör mig. Sen vill jag faktiskt finnas där för vårt land. Om jag som jag säger, ska sitta här och gnälla, så kan jag likväl göra något åt det istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *