Interagera med de invandrade

Om jag skulle börja den här texten med att redogöra hur världen ser ut just nu så kanske ni inte skulle bli förvånade. Kortfattat: det är katastrofalt. Inte ens våra egna, svenska politiker vet vad vi ska göra för att lösa detta för vårt eget land. Segregeringen är större än någonsin och likaså rasismen som gör att det blir på det här sättet. Det gör mig arg av bara tanken på hur lite som görs för att det ska bli förändringar. Vadå interagera med varandra? Hur ska det gå till om vi inte får chansen på ett bra sätt? En mötesplats där vi tvingas möta varandra för att inse att vi kanske inte är så olika trots allt.

Jag satt och scrollade runt på FaceBook som man kan göra, och det var då jag föll över något som gjorde mig glad, och faktiskt lite rörd. Det är ofta jag går in på Twitter och ser klagomåls-tweets om hur hemska män är hit och dit, samt hur kvinnor förtrycks, men egentligen är det faktiskt ingen som gör något. Det är nog ingen som sitter där på Twitter och klagar som faktiskt skickar bidrag, som är ute och stöttar sina tjejer när det händer saker. Från egna erfarenheter har man stått där när det händer och tjejerna har bara tittat på. Ingenting om att det inte är okej eller att de backat en när det behövs. Nej. Bara skitsnack bakom ryggen efteråt.

Det här inlägget jag hittade nu på Facebook handlade ju dock inte om feminism, utan detta var ett inlägg Timbuktu lagt upp med en video tillsammans med Läkerol tror jag. Det är en lite längre video där appen ”Let’s Talk” introduceras. En app för både de som är erfarna inom svenska språket men också de som inte kan det lika bra och som kanske är nyinflyttade. På Let’s Talk möts dessa för att tillsammans lära sig bättre svenska, eventuellt kanske lära sig ett annat språk tillbaka. Till exempel så vill jag verkligen utveckla min franska, så här har jag chansen medan jag hjälper någon med svenskan på samma gång.

Det här är verkligen en helt fantastisk idé och ett sätt att faktiskt göra något. Att hjälpa invandrade att känna samhörighet och att vi faktiskt vill hjälpa dem, inte att de ska behöva stå utanför. Det här är ett sätt att lära känna folk från andra kulturer som man kanske inte annars hade pratat med och jag tycker bara att det är så himla fantastiskt. Jag laddade ner den här appen det första jag gjorde och har redan nu tre språkkompisar som jag börjat skriva med. Man kan också videochatta vilket jag tycker ska bli jätteroligt, men jag är än så länge lite för blyg för det, så det får bli något jag tar tag i eftersom.

Anledningen till att jag egentligen tycker att det här är så fantastiskt är för att jag själv klagar på att vi inte gör något. Rasismen kommer aldrig att försvinna om vi (born and raised) svenskar inte kommer i kontakt med invandrade. Då kommer vi stå i samma situation med resten av svenskarna och glo på alla de från andra kulturer som håller ihop på samma sätt dem. Jag är trött på det här, så fruktansvärt trött. Om jag kan göra något så är det verkligen detta, att ladda ner Let’s Talk och hjälpa invandrade att lära sig svenska. Samtidigt får jag nya kompisar och får lära mig saker om deras kulturer som jag kanske inte visste. Det här är verkligen ett fantastiskt fenomen. Så utomordentligt underbart, därför uppmanar jag er att ladda ner appen ni med.

Jag vill också säga att det här inlägget inte är sponsrat – jag tycker bara att det här är så viktigt, alldeles för viktigt för att inte dela med mig om det. Så viktigt.HÄR KAN NI LADDA NER APPEN!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *