NK’s hösttrender 2016

Som ni förmodligen inte missat så befann jag mig på NK-galan här om kvällen för att bevaka NK’s trender för hösten. Nu tänkte jag att jag ska skriva ner detta så att även ni kan klä er rätt för den långsamt påbörjade säsongen. Det jag gillade mest var faktiskt det faktumet att allt på modevisningen gick att ha på sig. Det var ingenting jag kände att, nej aldrig det där går inte att ha på sig! Därför var det lätt att plocka inspiration direkt och forma det för sig själv.

Den första trenden som jag såg först och kände att jag föll mest för är sneakers med hög sula. Denna visades mest på killarna under visningarna och knappt något på tjejer, så kanske är detta en herrtrend men jag känner helt klart att det är något även jag tänker hoppa på. Det ser nästan ut som en platå. Den här trenden inköpte jag mig för drygt ett år sedan och kände att fy satan vad snyggt! Hittade dessa nu och tänkte att YES, äntligen! Jag som hade glömt bort dem totalt! Det bästa med den höga sulan är också att fötterna ser mindre ut, speciellt i vita sneakers som jag vet att många tillsammans med mig tycker är det snyggaste. Den höga sulan ger foten definitionen av en högre sådan, så att den inte blir lika lång på längden. Perfekt för alla oss som tycker det är snyggt med små fötter alltså! De jag har på mig på bilden är köpa på Åhléns, vilket märke det är minns jag inte då jag bara sprang på dem och köpte dem utan att ens kolla på prislappen. Enkla men ändå sjukt snygga.

Nästa trend som måste varit helt oundviklig vad gäller skor är tjejernas klackar. Nu kommer förmodligen männen också äntligen skrika av lycka när jag säger att synliga strumpor i skorna är helt rätt för säsongen. Vi alla har väl ändå hatat på de som har strumpor i sina loafers, men att ha strumpor i klackarna har varit en solklar självklarhet är inte helt hundra. Nu däremot hade nästan alla modellerna strumpor i sina klackar. Jag har svårt at se att detta ska bli populärt i vardagen, men mycket mer bekvämt att gå i klackar kanske? Kanske är det nya att klä sig ”bekvämt”?

Den sista skotrenden jag vill välja att uppmärksamma är att Hunter-stövlarna som var så populärt på tjejer för några få år sedan kommer nu tillbaka, fast denna gång för män. Jag har inte alls svårt att se det framför mig eftersom det bara är gummistövlar som plötsligt fått en kvinno-label. Nej då, självklart ska killarna också bära Hunters när det regnar! Go!

Polon fortsätter att trenda sig in även i hösten tvåtusensexton. Den blev ju ett faktum senast förra året, men jag tycker bara det är ännu härligare att den återkommer i år igen. Såg ni min outfit på NK-galan med polotröja och kavaj över? Sjukt snyggt plagg att göra business med rätt detaljer. Sen kan du dressa den outfiten åt det hållet du vill. Skippa min hatt och sätt upp håret om du ska till jobbet. Ska du ut kanske du vill dra på dig smycken som syns, såsom ringar och ett långt halsband? Har ni någonsin sett en polo med ett långt halsband, om inte, ta inspiration från det för även jag som har svårt för smycken över kläderna tycker att det är grymt snyggt. Gärna med fjädrar eller något annat bohemiskt! På bilden ser ni en polo av Tiger of Sweden.

​Här har ni höstens färger, beige, vitt och brunt. De perfekta lite jordiga tonerna. Rekommenderar även att lägga in en till färg som passar er, kanske klarblått som turkost, eller kanske en grön ton. Håll kvar det jordiga dock och utnyttja färgerna till att framhäva er själva. Mina toner att använda är till exempel rödbrunt och grönt för att ta fram det blåa i mina ögon och den fina färgen i mitt hår. Det finns färgkartor all over internet där ni kan se vilka färger som passar er!

Lodräta volanger är också något som är på g. Vi skulle kunna säga stort, ribbat mönster. Här på bilden är tröjan från Totême och kjolen från Filippa K. Detta är inte heller något jag tycker är en konstig trend. Enkelt att matcha och inget som egentligen sticker ut jätte mycket från mängden.

————————————————————————————

HÖSTENS MODE ÄR FILMISKT VACKERT.
Tidlöst, klassiskt och feminint med en ständigt närvarande maskulin twist. 2016 är höstens mode som taget ur en svartvit kriminalfilm från 1945. (NK’s egen definition av höstens mode)

GRÅ NYANSER.

Ull och fluffiga material i grå nyanser bäddar för en mysig höst.

RAMA IN ANSIKTET.

Möt höstsolen i stora glasögon och en stilsäker herrkavaj.

NATURLIGA RÄNDER.

Matcha två ribbstickade plagg i olika nyanser för en vacker höstlock.

KLASSISKA LINJER.

Sikta på högblanka plagg i svartvitt för en uppklädd minimalistisk stil.

MASKULINA DETALJER.

En varm svart kappa matchas i höst trendigt med kritstrecksrandiga herrbyxor.

HÖSTMATERIAL.

En stickad klänning är perfekt under en kappa med klassiskt rena linjer för en snygg vardagslock.

FEMININ SILHUETT.

En större stickad tröja instoppad i en snäv kjol ger en moderiktig silhuett som känns modern och trendsaker.

STILSÄKER I SVART.

Investera i en svart klänning med spännande detaljer, för en uppdaterad och modern fest-stil.

OMFAMNA KYLAN.

Hösten är perfekt för en snygg lager-på-lager stil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *