Han blev knivhuggen

Hörni, ibland fungerar utgångar precis som de brukar och är inga konstigheter alls, men så finns det de där tillfällena på rätt (eller fel) plats och rätt minut där du upplever saker som du inte förväntat dig att du skulle få uppleva.

Kvällen började annars i ett ganska normalt mönster. Kring midnatt hade jag rullat mig in till Stureplan – först för att möta tjejkompisarna, men de var på en klubb som jag har lite svårt för så jag bestämde mig för att rulla vidare direkt och möta killgänget eftersom en av dem fyllde år. Som sagt, inga konstigheter där, det blev en hel del till att mest gå runt mer än att verkligen komma in till någon klubb. Lördag med ett stort artonårigt gäng är ju sällan populärt,

Till slut hamnade vi i alla fall hela gänget på en bar i Gamla Stan innan vi förflyttade oss ytterligare. Vid den här tiden var klockan 3 och vi åkte tillbaka in mot Centralen men väl där så hade nästan alla splittrats, så nu var det bara jag och födelsedagsbarnet kvar. Vi tog en promenad genom stan och mötte först och främst en superkul kille som berättade om sina Tinder-dates varav en han var kär i och en han bara låg med. Han hade tydligen bjudit ut den senare på bingo, men hon hade tackat nej. Undrar varför, haha. Observera att han även var betydligt berusad när han berättade om de andra daterna på alla dess olika museum. På ett sätt, kul att verkligen göra något på en date, men jag försöker sätta standarden för att den här killen kanske inte var den hippaste om man säger så.

Vi fortsatte vår vända och hamnade till slut kring Björns Trädgård där vi stod och pratade åtminstone en halvtimme. Sen kommer två män springandes och ber oss att ringa ambulans. Vi fattar först inte riktigt, men ser snart att en av dem blöder från halsen och håller för med handen för att inte förlora för mycket blod. ”RING AMBULANS” ropar hans vän igen, och de börjar springa mot Malmen. Vi fastnar därför i telefon med larmcentralen och kompisen springer fram och tillbaka mellan oss. Det är fortfarande svårt att fatta om han har blivit svårt knivhuggen eller inte, plus att de två var ganska sketchy, så man undrar vad mannen gjort för att förtjäna knivhugget, om ni förstår hur jag menar.

Inom en snar framtid har vi poliser vid oss och mannen har blivit skickad till SÖS i en taxi. Först nu märker jag att det är blod överallt där vi står tillsammans med hans vän som berättar att han var berusad och att de stått 50 meter bakom oss hela tiden, samt skrikit till när det hände, vilket ingen av oss ens hade hört. Att det fanns något som helst hot bakom oss var inget vi hade lagt märke till, då hade vi ju aldrig stannat upp där.

De är två poliser varav en pratar med hans vän och den andra drar oss några meter bort för att förhöra även oss och det vi har sett och hört. Vi berättar vår sida av storyn, något skärrade över det som hänt, fortfarande förvånade och har egentligen nog inte riktigt förstått. Mannen som blev knivhuggen betedde sig ändå väldigt lugn, eller så var han dizzy, det kunde ju också varit en faktor.

En kort stund senare hade vi i alla fall blivit befriade från polisförhöret, eller kallas det kanske snarare vittnesmål, jag vet inte, det här är inget jag gör varje dag haha. Till slut var jag i alla fall hemma och då var väl klockan kring 6 på morgonen, så jag har sovit tills nu och ska snart ha UF-möte här hemma hos mig. Först kommer Olle hit i alla fall så vi ska nog se till att hitta på något. Senare blir det också en liten utgång igen kan man säga, mer om allt sen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *