SL; Nu får det fan vara nog

SL, nu får det fan vara nog på ert ”skojiga” straffarbete. Riktiga bovar ska åka fast, inte vanliga människor som inte gjort något fel. Är det kul för er att hålla på på det här viset, hittar ni inget bättre? Ni tjänar redan pengar på oss människor så det räcker och blir över, men att sitta och sätta ”extraavgifter” på personer som inte förtjänar det – nu får det vara nog.

Idag skulle jag åka från mitt jobb med tvärbanan tre stationer. Jag springer till tvärbanan som kommer och skickar iväg en biljett som aktiveras direkt när jag går innanför dörrarna på tvärbanan. En kontrollant kommer emot mig och ber mig visa biljett. ”Självklart” säger jag, jag har ju ingenting att dölja? Sen ber hon om min legitimation. Jag tror att hon tänker kolla ifall min biljett är äkta. Sen när hon är klar säger hon: ”Jag kommer behöva skicka en extraavgift till dig då din biljett inte är aktiverad”. ”Ursäkta?” säger jag och kollar på min telefon, ”Den har ju varit aktiverad hela tiden vi varit här och sen jag gick på”. ”Ändå”.

Det som gör mig mest arg också är att hon inte berättar vad hon ska med min legitimation till utan väntar med att berätta tills att kvittot skrivs ut och en ”extraavgift” på 1200 kr ligger i min hand. Hon har inte rätten till att ta min legitimation, min identitet, om hon inte berättar anledningen. Jag MÅSTE få förstå vad det är som händer innan kontrollanten plötsligt slänger ett kvitto i min famn med en avgift som jag där och då inte ens själv fått ifrågasätta. Hon säger bara ytterligare gånger ”din biljett var inte aktiverad när du gick på”.

Ursäkta mitt språk, men är du blind, idiot?! Har du verkligen ett så tråkigt jobb att du tar första chansen till att straffa första bästa för att du ska ha något att göra. Till och med att straffa den som är oskyldig? Är ditt liv så tråkigt att det känns kul för dig?

Det mest frustrerande är också hennes sätt. Hur hon säger ”jag förstår att du inte är van vid att åka kommunalt och att din biljett inte var igång när du klev på” (vilket inte ens är sant), när hon samtidigt skriver ut den där avgiften? Om du då fattar, varför gör du då som du gör? Du är ju klart inte rätt funtad i alla fall.

I det här landet betalar vi mer eller mindre 30% i skatt, vi betalar tullavgifter för att åka in och ut ur stan SAMT att köra förbi Essingeleden? Visst att man ville ha mindre bilar i stan och liknande, en avgift där – fine, men att man ska åka förbi och inte ens in i stan och ändå behöva betala för det – då är det bara för att tjäna pengar. Och samtidigt vill ni att vi ska åka kommunalt. Inte en chans. Inte en chans säger jag bara. Jag åker inte kommunalt en enda gång till. Bil blir det, och ska jag ge pengar till någon så är det till en taxichaufför och inte en enda krona till SL igen. Jag kommer behöva åka kommunalt till skolan, men tack gode gud får man ju busskort av skolan, annars hade det aldrig hänt. Mitt behov av att köpa en egen bil blir bara större för att detta hände. Fuck miljön. Ska SL hålla på såhär så kommer jag aldrig mer bry mig om avgaser och allt vad det heter. Jag kommer bara åka bil, för det här är inte okej. Idioter.

Jag är så klar med SL nu. Ni anar inte. Aldrig igen. Och skulle ni mot förmodan se detta, vidriga SL, så hoppas jag att ni förstår att ni har ett skevt sätt och se på verkligheten. Ni är skeva allihop, ni som bestämmer alla dessa avgifter hit och dit. Jag hade säkert kunnat tänka mig betala 150 kronor, men att jag ska betala 1200 svenska riksdaler för det här – ursäkta men det händer inte. Det gör det bara inte. Jag kommer överklaga tills ni släpper det här, för aldrig i mitt liv. Det handlar egentligen inte om summan i sig, det handlar om att jag ska betala så mycket för något jag inte förtjänar, till något som förtjänar det ännu mindre. SL om några, förtjänar ingenting.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *