Efter solen kommer regnet

​En bild från när jag, utan att skryta, kände mig jättefin

Precis som jag skrev i rubriken. Ibland är det sol, ibland är det regn. Efter regnet kommer solen och efter solen kommer regnet. Efter nerförsbacken kommer uppförsbacken och efter räkmackan kommer.. Haha. Jag tror ni fattar vinken lite?

I några månaders tid har det känts som att mitt liv bara gått uppåt. Jag har varit stolt, glad och otroligt framgångsrik inom ting jag verkligen känt en brinnande låga för, men precis som med allt som är roligt så tar det slut, i omgångar. Nu känner jag att den där svackan kom, att allting känns nästan jobbigt. Som att man ifrågasätter sig själv och vad man egentligen är bra på. Står jag här och skryter utan syfte bakom det, eller är jag verkligen bra på det jag säger att jag är bra på? Innerst inne vet jag ju att jag är grym, men ibland tvekar man på sig själv, och nu är en sådan stund.

Jag har haft de svackorna flera gånger, men det var längesen sist. Något jag däremot lärt mig, som jag verkligen vill dela med mig av och vilket är anledningen till att jag berättar om detta: det är att det är såååå viktigt att omge sig med roligheter. Hur jobbigt det än är, och hur mycket man än bara vill ligga i soffan och halvdö framför tvn, så är det verkligen otroligt viktigt att skriva upp sig på ALLT! Ring alla kompisar du har, gå ut och spring..

Var för guds skull inte ensam i alla fall! Att vara ensam när man är nere är det sämsta man kan göra, för man bara begraver sig själv i att vara deppig. Man behöver lite glad input. Dock, vill jag verkligen säga, att självklart ska man ta tag i sig själv, ibland måste man få sörja(!), men att bara sörja är inte positivt, speciellt inte om det egentligen inte är något man inte kan göra något åt. Då gäller det att tro på sig själv, ta ett djupt andetag och le.

Det är faktiskt bevisat att att le det första man gör på morgonen ökar chanserna till att få en mycket bättre dag. När du ler så lurar du dig själv att du är glad och blir det faktiskt! Underligt, men så enkelt är det ibland att lura hjärnan. Dock kan du inte bara le, typ hånle, utan du måste känna det, le med hjärtat, glatt och försök känna lycka i hjärtat. DÅ kallar vi det ett bra försök!

1 reaktion på “Efter solen kommer regnet”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *